fu'a

Folasaga i le lautele o le faʻaogaina o le isobutyl nitrite

Isobutyl nitrite, e lauiloa foi o le 2-methylpropyl nitrite, o se faʻapipiʻi faʻaaogaina lautele i pisinisi eseese.O lenei tusiga e faʻamoemoe e faʻalauiloa le faʻaogaina o le isobutyl nitrite ma lona faʻaogaina i vaega eseese.

O se tasi o faʻaoga autu o le isobutyl nitrite o loʻo i totonu o fale gaosi oloa.E faʻaaogaina e fai ma vasodilator, o lona uiga e fesoasoani e faʻalautele aʻa toto ma faʻaleleia le tafe toto.O lenei mea totino e aoga tele i le togafitia o nisi tulaga, e pei o le angina ma le cyanide poisoning.E le gata i lea, o le isobutyl nitrite e faʻaaogaina foi i le gaosiga o nisi vailaʻau e togafitia ai maʻi fatu.

I alamanuia,isobutyl nitritee fa'aaogaina e fai ma solvent i le gaosiga o oloa eseese, e aofia ai mea manogi, vali, ma isi vaila'au.O ona uiga solvent ua avea ai ma mea taua i le gaosiga o nei oloa.

I le male,isobutyl nitritee masani ona faʻaaogaina e fai ma reagent i le faʻaogaina o meaola.O se puna o nitrite vaega galue, lea e taua i le gaosiga o le tele o mea faʻapipiʻi.O lana matafaioi o se reagent ua avea ai ma vaega taua i le tuufaatasia o vailaʻau eseese ma vailaʻau.

O le isi faʻaoga taua o le isobutyl nitrite o loʻo i totonu o suʻesuʻega ma atinaʻe.E fa'aaogaina e fai ma mea muamua mo le tu'ufa'atasiga o isi fa'aputuga, ma avea o se vaila'au taua mo saienitisi ma tagata su'esu'e i matā'upu eseese e pei o kemisi, biochemistry, ma vaila'au.

I le faʻaopoopoga i mea tau alamanuia ma vailaʻau, o le isobutyl nitrite e faʻaaogaina i nisi o oloa faʻatau.O se mea masani i nisi o mea manogi potu ma paʻu paʻu, ma e mafai ona faʻaogaina ona meatotino e faʻaleleia ai le aoga o nei oloa.

I se aotelega, o le isobutyl nitrite o loʻo i ai le tele o faʻaoga, e amata mai i vailaʻau ma alamanuia faʻaoga i suʻesuʻega ma oloa faʻatau.O lona vasodilatory meatotino, solvent gafatia ma reagent aʻafiaga e avea ai ma mea faʻapitoa ma taua i vaega eseese.A'o fa'aauau pea su'esu'ega ma tekonolosi, o le tele o fa'aoga o le isobutyl nitrite e mafai ona fa'alautele atili, ma aumaia ai fa'aoga fou ma fa'afou i lenei fa'alapotopotoga tele.


Taimi meli: Mati-25-2024